Matematik

Absolut og relativ tilvækst

25. juni 2018 af carolineborg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med at gøre rede for forskellen på absolut og relativ tilvækst?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2018 af mathon

\small \textup{Kaldes st\o rrelsen for \textbf{X}}
\small \textup{er den \textbf{absolutte} tilv\ae kst }
                                                  \small \Delta X_{abs}=X_{slut}-X_{beg}
\small \small \textup{medens den \textbf{relative} tilv\ae kst er}
                                                  \small \Delta X_{rel}=\frac{X_{slut}-X_{beg}}{X_{beg}}=\frac{X_{slut}}{X_{beg}}-1


Svar #2
25. juni 2018 af carolineborg (Slettet)

Øøh, det der forstår jeg ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2018 af mathon

\small \textup{Den absolutte v\ae kst er blot en antalsforandring (differens) - med enhed.}

\small \textup{Den relative/forholdsvise v\ae kst er antalsforandringen i forhold til det oprindelige antal - uben\ae vnt.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juni 2018 af mathon

\small \textup{Hvis eksempelvis v\ae ksten er fra 5 eV til 8 eV}
\small \textup{er den absolutte v\ae kst (8 - 5)eV = 3eV}
\small \small \textup{medens den relative v\ae kst er }\mathrm{\tfrac{3eV}{5eV}}=\tfrac{3}{5}=\tfrac{6}{10}=0.60=60\%


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. juni 2018 af Festino

Den absolutte tilvækst er forskellen mellem slutværdien og begyndelsesværdien. Hvis f.eks. begyndelsesværdien er B=400 og slutværdien er S=420, så er den absolutte tilvækst

\Delta=S-B=420-400=20.

Den relative vækst er den absolutte tilvækst divideret med startværdien. Hvis vi fortsætter eksemplet, så får vi den relative tilvækst til

r=\frac{\Delta}{S}=\frac{20}{400}=0.05.

Man opgiver ofte den relative tilvækst i procent. Her er r=0.05\cdot 100\%=5\%. Man kan sige, at den absolutte tilvækst fortæller, hvor stor væksten er i absolutte tal, mens den relative tilvækst fortæller, hvor stor væksten er i procent.


Svar #6
25. juni 2018 af carolineborg (Slettet)

Nåårh nu forstår jeg, tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Absolut og relativ tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.