Matematik

Regne med bogstaver

25. juni 2018 af SimonnnT (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, Er der nogen, der kan forklare mig hvordan følgende er rigtigt:

\frac{x^{3}\cdot x^{-1}}{x^{3}}=x\cdot x^{-1}\cdot x^{(-2/3)}


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2018 af Soeffi

#0 Hej, Er der nogen, der kan forklare mig hvordan følgende er rigtigt:

\frac{x^{3}\cdot x^{-1}}{x^{3}}=x\cdot x^{-1}\cdot x^{(-2/3)}

Det er det heller ikke. Det skal give x-1. Udtrykket på højre side er i øvrigt ikke reduceret færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det er en ligning med x som ubekendt. Find den x-værdi, der opfylder ligningen.


Skriv et svar til: Regne med bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.