Dansk

Gode råd til den mundtlige eksamen!!

26. juni 2018 af pink4lady - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal her meget snart op til mundtlig eksamen. Hvad kan I anbefalde som er bare vigtigt at komme ind på. Har I nogle gode råd, til hvordan man kan takle hele eksamenssituationen på? Og hvordan fordelt du tiden til forberedelsen?

Tak på forhånd! :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. juni 2018 af OliverHviid

Før din eksamen kunne det være en god idé at organisere dine noter (fx pensumliste, små noter til diverse perioder etc.), så du ved præcist hvor du finder de vigtige informationer. Inde til selve forberedelsen er det vigtigt at danne sig et overblik, dvs. finde ud af hvad du vil fokusere på, og hvordan vil du gøre det; man skal jo netop kunne være i stand til at fokusere på de vigtigste punkter i teksten. Det kan også anbefales at give lærer og censor en beskrivelse af det du ønsker at sige før du går i gang (en opremsning af de essentielle punkter du vil komme ind på), for så kan de netop hjælpe dig hvis du går i stå da de ved hvad du ønsker at fortælle om.  HUSK også at inddrage eksempler fra teksten! Bare spørg hvis du har flere spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. juni 2018 af Stygotius

Det er en god idé at sørge for, fra begyndelsen, selv at tale meget (hvis du har noget fornuftigt at sige). På den måde er det dig der kommer til at styre samtalen i stedet for at de skal spørge og spørge.

Et andet godt trick er på et tidspunkt at spørge  "Må jeg lige låne tavlen et øjeblik?" og så rejse dig og illustrere et eller andet på  tavlen. Det giver et indtryk af at du har overblik og styr på situationen og er i stand til at forklare stoffet godt. Det virker altid overbevisende.


Skriv et svar til: Gode råd til den mundtlige eksamen!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.