Kemi

Hjælp - Antal aminosyrer!!

12. juli 2018 af kslso3 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Enzymet laktase omsætter laktose i mælk til glukose og galaktose. Genet for laktase ligger på kromosom 2, indeholder 17 exons og har en størrelse på 49 kbp. Laktase mRNA består af 6 kb og enzymet laktase består af 1927 aminosyrer.

Angiv det samlede antal baser i 5' - og 3' UTR i laktase mRNA:

Facit: 219 baser

Hvordan er de kommet frem til 219 baser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juli 2018 af Lillon (Slettet)

1927 aminosyrer x 3 = 5781 baser i mRNAs kodende del (start codon til stop codon)

hele mRNA (5' UTR - kodende del - 3' UTR) = 6 kb = 6000 baser

--> 6000 baser - 5781 baser = 219 baser i 5' UTR og 3' UTR


Svar #2
13. juli 2018 af kslso3 (Slettet)

Tusind tak skal du have for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp - Antal aminosyrer!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.