Kemi

opløsning

24. juli 2018 af newbee - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner man nedenstående? vil ikke have beregningerne, men bare forklaring på hvad jeg skal gøre.

Hvor mange milliliter af en 0,2 M opløsning skal bruges til at fremstille 500 ml af en 100 μM opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juli 2018 af oppenede

For at komme fra 0,2 M til 100 μM skal der fortyndes 0.2 / 0.00001 = 2000 gange.

Dvs. du skal bruge a mL, hvor a opfylder
a + 2000*a = 500
a = 500 / 2001


Svar #2
24. juli 2018 af newbee

Det giver da 20000? og hvor får du 2001 fra? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. juli 2018 af Lillon (Slettet)

Hvor mange milliliter af en 0,2 M opløsning skal bruges til at fremstille 500 ml af en 100 μM opløsning?

c1 * V1 = c2 * V2

1 udgangsopløsning, 2 ønskede opløsning

Altså:

0,2 M * V1 = 100 µM * 500 ml

0,2 M * V1 = 0,0001 M * 500 ml

V1 = 0,0001 M * 500 ml / 0,2 M

V1 = 0,25 ml


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. juli 2018 af mathon

                                \small \textbf{antal mol}=\textbf{antal mol}                           

                                \small V\cdot \left ( 0.2\; M \right )=(0.5\; L)\cdot 10^2\cdot \left ( 10^{-6}\; M \right )

                                \small \small V=(0.5\; L)\cdot 10^2\cdot \left ( \frac{10^{-6}}{0.2} \right )

                                \small V=\left(\frac{0.5}{0.2}\; L\right)\cdot 10^2\cdot 10^{-6}

                                \small V=\left(2.5\; L\right)\cdot 10^{-4}

                                \small V=\left(2.5\cdot 10^3\; mL\right)\cdot 10^{-4}               

                                \small V=2.5\cdot 10^{-1}\; mL

                                \small V=0.25\; mL                


Svar #5
02. august 2018 af newbee

Tak for svar :D 


Skriv et svar til: opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.