Matematik

Løs ligningssystem (akut hjælp)

07. august 2018 af sara312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har akut brug for hjælp med det her ligningssystem. Har prøvet alt jeg kender (bl.a lige store koefficienters metode) men uden held. For mig ser det ud til at 0 = 0, er det korrekt?

Jeg skal til eksamen klokken 13 og det er et af de eneste eksamensspørgsmål jeg ikke har besvaret. Hvis der er bare én herinde som kan løse det, ville det bogstaveligt talt redde mig.

x + y - 1 = 0  og  2x - 2y = 6

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. august 2018 af PeterValberg

Brug fx den ene ligning til at bestemme et udtryk for den ene ubekendte:

x + y - 1 = 0    ⇔   x = 1 - y

Indsæt dette udtryk i den anden ligning:

2x - 2y = 6
(1 - y) - 2y = 6
2 - 2y - 2y = 6
- 4y = 4
y = -1

Indsæt nu denne værdi i en af ligningerne:
(her er det lettest at indsætte i den ligning, du startede med at omskrive)

x = 1 - y = 1 - (-1) = 2

Løsningen til ligningssystemet er altså:

x = 2   og    y = -1

Den anvendte metode kaldes "indsættelsesmetoden"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. august 2018 af sara312 (Slettet)

#1 Tuuuusind tak, har aldrig set den metode før, men den er virkelig god!!


Skriv et svar til: Løs ligningssystem (akut hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.