Biologi

Farmakologi beregninger.

09. august 2018 af blomme33 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Ved faktisk ikke lige om der er her jeg skal skrive mit spørgsmål, men nu forsøger jeg.

Skal lave en beregning på medicin koncentrationen i plasmaet. Jeg ved at vedkommende får 40mg af et præparat 1 gang dagligt. Biotilgængeligheden er 80% jeg ganger 40mg x 80%/100= 32mg efter first pass metabolisme. Jeg ved også at T½ er 36 timer og at Tmax er 2-4 timer. Nu kommer spørgsmålet. Hvordan beregner jeg indholdsstoffet af medicinen i blodet  over 1 uge? 

Håber der er en der kan hjælpe så jeg kan forstå det.

Vh

Solveig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Det kan du kun hvis det fastlægger en bestemt tal for Tmax, eller hvis du laver en funktion hvor x går fra 0 til et sted mellem 2 og 4, som viser hvor meget der er nået frem til tiden x.


Svar #2
09. august 2018 af blomme33 (Slettet)

fx. 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

ved x=2 er y=32mg

fra x=2 til x=24  er  y=bax   hvor a skal opfylde T½ = ln(½)/ln(a) og b skal vælges så y=32 når x=2

ved x=24  er y = ba24 + 32    hvor b og a er som ovenfor.


Skriv et svar til: Farmakologi beregninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.