Fysik
Partikel
Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave?

Svar #1
15. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)
Vi har at
a = dv/dt
Nu skal vi bruge noget med x, og ikke t, så vi ganger med dx/dx:
a = dv/dt * dx/dx
Da dx/dt = v har vi
a = v * dv/dx <=>
a * dx = v * dv
Newtons 2. lov siger at F = m*a, så vi omskriver
F/m * dx = v * dv
Vi integrerer så
∫0m100m F/m * dx = ∫v0v100 v * dv <=>
1/m * ∫0m100m F * dx = [½ v2]v0v100 <=>
1/m * ∫0m100m F * dx = ½ (v1002 - v02) <=>
v100 = √( 2/m * ∫0m100m F * dx + v02 )
Integralet med F finder du som arealet under grafen.
Svar #2
15. august 2018 af Soeffi
#0. Den kan løses på to måder, hvoraf #1 er den nemmeste. Den anden måde kræver bl.a., at man finder x(t) og v(t) ved hjælp af en differentialligning som vist nedenunder.

Skriv et svar til: Partikel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
