Matematik

Omskrivning af potensregler til udtryk?

15. august 2018 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg er netop gået i stå med denne opgave, og ved slet ikke hvordan jeg skal bære mig ad. Opgaven hedder:

Omskriv vha. potensregnerelerne udtrykket (x⋅y)7 ⋅x−1 ⋅y7 til formen xa ⋅yb   

Indtast værdierne af tallene a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2018 af PeterValberg

Benyt regnereglerne:

(a\cdot b)^n=a^n\cdot b^n

a^n\cdot a^m=a^{n+m}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. august 2018 af WhatTheFu (Slettet)

Okay tak. Jeg er kommet frem til:

x7 * y7 * xy-1+7

Er dette korrekt? og hvordan finder herfra xa ⋅yb omskrivningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2018 af Eksperimentalfysikeren

Nej, x-1y7 er ikke lig med xy-1+7.

Læg mærke til, at der i den anden ligning i #1 kun indgår a, ikke b.

Du har ret i, at (x*y)7 = x7*y7, hvilket fremgår af første ligning i #1. Lad i første omgang resten stå.

Derefter benytter du, at faktorernes orden er ligegyldig, så du samler x'erne for sig og y'erne for sig.


Svar #4
15. august 2018 af WhatTheFu (Slettet)

Jeg har nu prøvet igen, og kommet frem til: x7 * y7 * x-1 * y+7    = x6 * y14


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det er korrekt.


Svar #6
15. august 2018 af WhatTheFu (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Omskrivning af potensregler til udtryk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.