Matematik

Statistikprogrammet R: Hvordan laver man ikke-linear regression

16. august 2018 af Karst567 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Det her er et spøgsmål om programmet R og faktisk ikke matematik.

Jeg har et data sæt bestående af to kolonner (Y og X). Jeg vil bruge least square regression til at estimere a,b og c så jeg kan beskrive Y som: Y=f(X)=aX^2+bX+c + e hvor e er residualerne. Atså en regression. Hvordan gør jeg det i R.

Hvis jeg bare skrive bruge formlen Y=f(X)=aX+c + e så ville koden være: lm(Y~X)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2018 af Brusebad (Slettet)

Hvis dataset er navnet på dit datasæt og det indeholder variablene Y og X så skriver du

lm(Y ~ X + I(X^2), data = dataset)

for at fitte modellen. Symbolet I er et stort i


Svar #2
23. august 2018 af Karst567 (Slettet)

Dejligt, tak! Kan du sige lidt om hvad I funktionen gør her og hvorfor ovenstående kode virker? 


Skriv et svar til: Statistikprogrammet R: Hvordan laver man ikke-linear regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.