Kemi

forstår det ikke

22. august 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

forstår ikke helt opave a?

Vedhæftet fil: kemi forstår ikk.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2018 af mathon


Svar #2
22. august 2018 af hannah9 (Slettet)

?


Svar #3
22. august 2018 af hannah9 (Slettet)

Ot2 (aq) + Mn5 (aq)


Svar #4
22. august 2018 af hannah9 (Slettet)

OT -2 (aq) + Mn-5 + 2HASO4 (aq) + Mn2+ (aq) 

someone help?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. august 2018 af mathon

a)
                 \small \overset{\textbf{{\color{Red} +3}}}{As}{^{3+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\textbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; H_3\overset{\textbf{{\color{Red} +5}}}{As}O_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\textbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}

\small \begin{array} {lccl} &op&ned&antal\\ As&2&&\; \; 5\\ Mn&&5&\; \; 2 \end{array}

\small \textup{afstemning af op-og nedgange:}

           \small 5\, As{^{3+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \;5\, H_3AsO_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}

\small \textup{afstemning af ladning:}

           \small 5\, As{^{3+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \;5\, H_3AsO_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 9\, H^+\, _{\textit{(aq)}}

\small \textup{afstemning af hydrogen:}

           \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, As{^{3+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 12\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightarrow \;5\, H_3AsO_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{^{2+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 9\, H^+\, _{\textit{(aq)}}

\small \textup{oxygen stemmer.}


Svar #6
22. august 2018 af hannah9 (Slettet)

er den så løst eller ?

og stoffe jeg endt med er oxygen som jeg skal beregning molar massen af? gætter jeg næsten på


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. august 2018 af mathon

antal mol anvendt kaliumperoxid:
                                               
                         \small n(KMnO_4)=\left ( 0.02412\; L \right )\cdot \left ( 0.01871\; \tfrac{mol}{L} \right )=4.5122852\cdot 10^{-4}\; mol

antal mol NaxAsOy indeholdt i 0.1471 g.:

                         \small n(Na_xAsO_y)=\tfrac{5}{2}\cdot n\left ( KMnO_4 \right )=\tfrac{5}{2}\cdot \left (4.5122852\cdot 10^{-4}\; mol \right )=0.001128\; mol

molmasse af NaxAsOy:

                         \small M(Na_xAsO_y)=\frac{0.1471\; g}{0.001128\; mol}=130.41\; \tfrac{g}{mol}


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2018 af mathon

antal mol anvendt kaliumperoxid:   \small \rightarrow  kaliumpermanganat:


Svar #9
23. august 2018 af hannah9 (Slettet)

antal mol anvendt kaliumperoxid:    [\small \rightarrow]   kaliumpermanganat: ???


Svar #10
24. august 2018 af hannah9 (Slettet)

forklar fordi det gjor mere forvirret  ift. afstem? tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. august 2018 af mathon

Det kan ikke forklares yderligere for dig, hvis du ikke kender fremgangsmåden i afstemning af en redoxreaktion.


Skriv et svar til: forstår det ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.