Matematik

Volume???

25. august 2018 af choko12345 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle. Håber i kan hjælpe mig med at forstå, hvordan den her opgave skal løses; 

Volumen af en klump is mindskes med 10% når den smelter til vand.  Hvor mange kubikcentimetre is skal man have i sin whisky for at det bliver til 8cm 3 vand. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2018 af StoreNord

x cm³*0,90 = 8 cm³                 hvad er så x?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2018 af ringstedLC

\begin{align*} Vol._{is}-10\% &= 8\Downarrow\\ Vol._{is}\cdot \frac{90}{100}&= 8\Downarrow\\ Vol._{is}\cdot 0.9&=8\Downarrow\\ Vol._{is}&=\frac{8}{0.9}\Downarrow\\ Vol._{is}&=\;?\;cm^3 \end{align*}


Svar #3
26. august 2018 af choko12345 (Slettet)

#1

x cm³*0,90 = 8 cm³                 hvad er så x?

Så når jeg har fundet x, har jeg også fundet svaret ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2018 af StoreNord

Ja.


Skriv et svar til: Volume???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.