Matematik

Diff opgave

26. august 2018 af 9l9l9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har fået en opgave hvor jeg skal løse: w=3z^-2-1/z

Opgavebogen er på engelsk og selve opgaveformuleringen er: 
In exercises 1-12, find the first derivatives.

Jeg forstår opgaven som at man skal diff den, er det rigtig? hvis ja, hvordan skal man lige gribe den an?

Håber i kan hjælpe!!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af mathon

                      \small \begin{array} {lcl} w(z)&=&3z^{-2}-\frac{1}{z}\\ w{\, }'(z)&=&-6z^{-3}+\frac{1}{z^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2018 af mathon

detaljer:
                   \small w{\, }'(z)=3\cdot \left ( -2\cdot z^{-2-1} \right )-\frac{-1}{z^2}


Skriv et svar til: Diff opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.