Matematik

Løs andengradsligningen

26. august 2018 af marielinge - Niveau: C-niveau

Jeg skal løse denne her andengradslignig:

x^2 + x - 12 = 0.

Skal jeg bare flytte 12 over på den anden side??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af mathon

Du skal bruge
løsningen til
                            \small ax^2+bx+c=0
som for for \small d=b^2-4ac\geq 0
er:
                            \small x=\left\{\begin{matrix} \frac{-b-\sqrt{d}}{2a}\\\frac{-b+\sqrt{d}}{2a} \end{matrix}\right.
                


Svar #2
26. august 2018 af marielinge

Når jo! Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2018 af mathon

der med

                   \small \begin{array} {lcl} a&=&1\\ b&=&1\\ c&=&-12\\ d&=& ? \end{array}

giver:
                   \small x=\left\{\begin{matrix} ?\\? \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Løs andengradsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.