Matematik

Vektor- opgave

26. august 2018 af Madsiso (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa nogen der kan hjælp mig med at løse denne opgave tak? :) vedhæftet:)

Vedhæftet fil: 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af mathon


Svar #2
26. august 2018 af Madsiso (Slettet)

#1

????


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2018 af mathon

                 \small \overrightarrow{a}+\widehat{\overrightarrow{b}}=\begin{pmatrix} 3\\-5 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} -1\\-4 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3+(-1)\\ -5+(-4) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\ -9 \end{pmatrix}

                  \small \left |\overrightarrow{a}+\widehat{\overrightarrow{b}} \right |=\sqrt{2^2+(-9)^2}=\sqrt{85}


Svar #4
26. august 2018 af Madsiso (Slettet)

#3

                 \small \overrightarrow{a}+\widehat{\overrightarrow{b}}=\begin{pmatrix} 3\\-5 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} -1\\-4 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3+(-1)\\ -5+(-4) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\ -9 \end{pmatrix}

                  \small \left |\overrightarrow{a}+\widehat{\overrightarrow{b}} \right |=\sqrt{2^2+(-9)^2}=\sqrt{85}

Jeg er rimelig sikker på at det ikke er sådan det gøres men ellers tak. Når der er det der tegn oven på vektor b skal man bytte rundt på første og anden kordinaten og sætte minus foran første kordinaten dog ved jeg ikke hvordan jeg skal gøre det da både første og anden kordinaten er i minus i forvejen


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2018 af mathon

\small \textbf{Du har jo }\widehat{\overrightarrow{b}}\textbf{ og skal derfor {\color{Red} ikke} f\o rst beregne tv\ae rvektorens koordinater.}


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2018 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du har gengivet opgaven korrekt, er løsningen i #1 korrekt.

Man ville normalt opgive koordinaterne til b-vektor, men her er det koordinaterne til dens tværvektor. Det er en trikopgave, der er beregnet til at teste, om du kan gennemskue, at den vektor, der indgår i længdeudtrykket, er identisk med den, hvis koordinater er opgivet.


Skriv et svar til: Vektor- opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.