Matematik

Hjælp til en opgave.

27. august 2018 af JulieGildsig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den er vedhæftet, på forhånd tusind tak.

Vedhæftet fil: opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2018 af Moderatoren

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2018 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. august 2018 af mathon

a)
                    \small F(x)=p(x)\cdot x-O(x)

                    \small F(x)=(8-0.4x)\cdot x-\left (0.04x^3-0.5x^2+2.35x+7.5 \right )

                    \small F(x)=8x-0.4x^2-0.04x^3+0.5x^2-2.35x-7.5
Model:
                    \small \small \small F(x)=-0.04x^3+0.1x^2+5.65x-7.5\; \; \; \; \; \; \; 1\leq x\leq 15

Maksimal fortjeneste findes ved at beregne maksimum for F(x).


Svar #4
27. august 2018 af JulieGildsig (Slettet)

Jeg kan ikke rigtigt finde ud af hvordan jeg skal regne den ud? Er der nogen der kan forklare det evt.?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2018 af mathon

Benyt fortegnsvariationen for \small F{\, }'(x).


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2018 af mathon

Løs  \small F{\, }'(x_o)=0
og benyt fortegnsvariationen omkring de fundne \small x_o'er til at bestemme maksimumspunkt.


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.