Matematik

Vis at den fremskrevne belønning kan omskrives

29. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vis at den fremskrevne belønning kan omskrives til f(x)=-x^2+2yx+1

Yderligere informationer er vedhæftet som billede.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2018 af mathon

Det er en indsættelsesopgave med sluttelig beregning af et parabeltoppunkt.


Svar #2
29. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet)

En indsættelsesopgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2018 af mathon


Svar #4
29. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet)

Har du et svar at tilføje Manthon?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2018 af mathon

               \small \begin{array} {lccl} f(x)&=&\! \! \! \! \! \! s(x)+\gamma \cdot m(x)&\textup{som ved inds\ae ttelse af udtrykkene for }s(x) \textup{ og }m(x)\textup{ giver}\\ f(x)&=& -x^2+1+\gamma \cdot (2x)\\ f(x)&=&\! \! \! \! \! \! \! \! \! -x^2+2\gamma x+1 \end{array}

\small \textbf{Beregn nu parablens toppunkt.}


Svar #6
29. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet)

Hm, jeg kan ikke tegne et graf i GeoGebra. Er derfor i tvivl om funktionen er korrekt...


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2018 af mathon

Hvis du nu på skift indsætter \small \gamma =0.9 \textup{ og }\gamma =0.2
og får

 andengradsfunktionerne:
                                               \small \begin{array}{lcl} f(x)&=&-x^2+1.8x+1\\ f(x)&=&-x^2+0.4x+1 \end{array}          hjælper det så?


Svar #8
29. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet)

Ja, men her får jeg to parabler der ligger forskudt af hinanden. Hvorledes finder jeg så toppunktet? Er det i parablen f(x)=-x^2+1.8x+1, hvor dennes toppunkt er større (højere) end toppunktet for parablen for funktionen f(x)=-x^2+0.4x+1


Svar #9
29. august 2018 af JakobEmilLD (Slettet)

Jeg kan også indsætte begge funktioner i samme funktionsudtryk og dermed kun få 1 parabel med toppunkt: (0, 55, 2,61)


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. august 2018 af mathon

 andengradsfunktionerne:
                                               \small \begin{array}{lcccccl} f(x)&=&-x^2+1.8x+1 &\textup{har toppunkt}&\textup{i}&\left ( 0.9\, ;1.81 \right )\\ f(x)&=&-x^2+0.4x+1&\textup{har toppunkt}&\textup{i}&\left ( 0.2\, ;1.04 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Vis at den fremskrevne belønning kan omskrives

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.