Matematik

pyramiden som 8-kantet polygon

01. september 2018 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

hej ..

her er lille opgave som jeg har løst den men jeg er ikke sikkert om den er rigtigt eller ej ; er det nogle det kan se min beregninger:

""Grundfladen i en regulær pyramide har form som en 8-kantet polygon. Sidelængden i polygonen er 4 cm. Pyramidens højde h = 6 cm.

Beregn det samlede overfladeareal af de skrå sider.

min beregninger:

central vinkel af en trekant er 45 grad og vi har 8 ligebenet trekanter som danne 8 skrå sider..

 lige benet side : = 4.cos(67,5)/sin(45) => 5.226

så har vi tre side af trekant , 5,226cm  ; 5,226 cm og 4 cm ved brug herons formel ;

s=0.5(5,226 +5.226+4) = 7,226

A = 8. √(7.226(7.226 -5.226)(7.226-5.226)(7.226-4)) = 77.25 cm2  men i følge facit det skulle meget gerne være 123.23 cm2  , Er der nolge det kan fange fejlen , Hvad laver jeg som fejl??


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2018 af mathon

sidehøjden er 7.95699


Svar #2
01. september 2018 af DeepOcean

hvordan har du fundet sidehøjde??

hvis vi kender alle side værdier til en trekant , vi kan jo bruge herons formel !! uden at bruge sidehøjde eller tog jeg fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2018 af ringstedLC

Tænk på om h = 6 skal bruges til noget.

Du har beregnet grundfladens areal.


Svar #4
01. september 2018 af DeepOcean

Tak for jeres hjælp

Skriv et svar til: pyramiden som 8-kantet polygon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.