Matematik

Arrhenius ligning

04. september 2018 af Genanskaf (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej boys and girls

Har lidt problemer med en opgave og håber i kan hjælpe. Opgaven er vedhæftet som fil

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2018 af mathon

a)
                \small \ln(k)=\ln\left ( A\cdot e^{-\frac{E_a}{RT}} \right )=\ln(A)+\ln\left ( e^{-\frac{E_a}{R}\cdot \frac{1}{T}} \right )=\left (-\frac{E_a}{R} \right )\cdot \frac{1}{T}+\ln(A)=

                               \small a\cdot \frac{1}{T}+b
                \small \textup{med:}
                                    \small a=-\frac{E_a}{R}     \small \textup{og}     \small b=\ln(A)


Svar #3
04. september 2018 af Genanskaf (Slettet)

det giver mening, men hvad med opg b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2018 af mathon

b)
                              \small \small \ln(k_2)=a\cdot \frac{1}{T_2}+b

                              \small \ln(k_1)=a\cdot \frac{1}{T_1}+b

                              \small \small \ln(k_2)-\ln(k_1)=a\cdot \left ( \frac{1}{T_2}-\frac{1}{T_1} \right )=a\cdot \frac{T_1-T_2}{T_2\cdot T_1}

                              \small \ln\left ( \frac{k_2}{k_1} \right )=a\cdot \frac{T_1-T_2}{T_2\cdot T_1}

                              \small a=-\frac{E_a}{R}=\ln\left ( \frac{k_2}{k_1} \right )\cdot \frac{T_2\cdot T_1}{T_1-T_2}

                              \small E_a=R\cdot \ln\left ( \frac{k_2}{k_1} \right )\cdot \frac{T_2\cdot T_1}{T_2-T_1}

...

                              \small E_a=\left (8.314472\; \tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \ln\left ( \frac{6\cdot 10^{-4}}{5\cdot 10^{-6}} \right )\cdot\left ( \frac{333.15\cdot 288.15}{333.15-288.15} \right )K=84915.83\; \tfrac{J}{mol}=

                                         \small 84.916\; \tfrac{kJ}{mol}

                              


Skriv et svar til: Arrhenius ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.