Matematik

Matematik

05. september 2018 af MEKAZINTSHEME - Niveau: 10. klasse
Hej allesammen

Er der nogen der kan hjælpe mig med mit spørgsmål?



En snebold har en diameter på ca. 6 cm.
Sne har en massefylde på ca. 0,2 g/cm3.

A, Hvor meget sne indeholder en snebold?
B, Hvor mange snebolde af samme størrelse skal der til, før de fylder 1 m3?
C, Hvor meget vejer 1 snebold?
D, Hvor meget vejer 1 m3 snebolde?

Tak forhånd

Brugbart svar (2)

Svar #1
05. september 2018 af PeterValberg

a) Forudsat, at snebolden er en perfekt kugle, kan den volume bestemmes som:

V=\tfrac43\cdot\pi\cdot r^3

hvor r er kuglens radius

b) Dividér 1 m3 med sneboldens volume (omskriv først sneboldens volume til m3)

c) Når du har bestemt volumen multiplicerer du med massefylden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.