Matematik

Funktion er givet ved følgende graf

05. september 2018 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en der vil forklare mig hvordan man gør? Jeg vil nemlig gerne lærer det :)

Opgave 2 Funktionen er givet ved følgende graf

a) Bestem Dm().
b) Aflæs
c) Løs ligningen .
d) Bestem nulpunkterne for .

Jeg har vedhæftet et billede :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2018 af ringstedLC

a) Dm er definitionsmængden. Funktionen kan kun "behandle" disse x'er. Kan du fx indsætte x = 4? x = -2? Bemærk at grafen i een y-værdi har en ring og i een anden y-værdi en prik. Det fortæller, om punktet ligger på grafen eller ej.

b) Aflæs???

c) Løs ligningen???

d) Bestem nulpunkterne for???


Svar #2
05. september 2018 af AlmaasHaidari (Slettet)

Ej, undskyld! SP kan åbenbart ikke finde ud af Words ligninger:/ det må du undskylde:)
Jeg skriver det igen.

A) bestem Dm(f)
B) aflæs f(-2),f(0) og f(3)
C) løs ligningen f(x)=-1
D) bestem nulpunkterne for f

Kan du måske forklarer Opagve på en nemmere måde :) jeg forstår det ikke, og vi har lige lært en lille smule om det :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2018 af ringstedLC

Har du glemt at skrive forskriften for funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2018 af SuneChr

Med lidt hjælp fra "Wolfram Alpha" har vi:
SP 050920182229.JPG

Vedhæftet fil:SP 050920182229.JPG

Skriv et svar til: Funktion er givet ved følgende graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.