Matematik

MATEMATIK

06. september 2018 af kgsklo - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle... 

Nogen der kan hjælpe mig med at forstå, hvordan dette passer??? 
Jeg har et udklip nedenunder, hvor jeg ikke forstår, hvorfor det øverste og det markerede er det samme?

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: udklip ny.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2018 af VandalS

At tage fællesmængden mellem to sæt er en associativ operation, så du kan knytte fællesmængden med A til hvert sæt inden i parantesen. Bemærk, at fællesmængden mellem A og dets kompliment er den tomme mængde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2018 af VandalS

Hov, jeg vrøvler.

Det vigtige er, at det er en distributiv operation, ikke associativ =)


Svar #3
06. september 2018 af kgsklo

Forstår ikke helt..., en distributiv operation???


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2018 af VandalS

Det vil sige, at du kan opløse parentesen ved at knytte fællesmængden med A til hvert sæt inden i parentesen: A \cap (B \cup C) = A \cap B \cup A \cap C = (A \cap B) \cup (A \cap C)

Det er ligesom at gange ind i parentes: 2 \cdot (3 +5) = (2\cdot 3) + (2\cdot 5). Her knytter du gangeoperationen til hvert led inden i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Det er ligesom når du ganger ind i en parentes, dvs:

A ∩ (B ∪ C)  =  A ∩ B  ∪  A ∩ C
eller
A ∪ (B ∩ C)  =  A ∪ B  ∩  A ∪ C


Svar #6
06. september 2018 af kgsklo

Tusinde tak for hjælpen!


Skriv et svar til: MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.