Matematik

Hjælp til matematik

06. september 2018 af laurajensen123456 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at forklare følgende:

Hvorfor giver 27^1/3 = 3

Hvorfor giver 16^-1/2 = 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2018 af mathon

                 \small \begin{array}{lcl} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2018 af mathon

        \small \begin{array}{lcl} 27^{\frac{1}{3}}=(3^3)^{\frac{1}{3}}=3^{3\cdot \frac{1}{3}}=3^1=3\\ 16^{-\frac{1}{2}}=\left (\left ( 4 ^2 \right )^{\frac{1}{2}} \right )^{-1}=\left ( 4^{2\cdot \frac{1}{2}} \right )^{-1}=\left (4^1 \right )^{-1}=4^{-1}=\frac{1}{4} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.