Matematik

opgaver

08. september 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående


OPGAVE 2 Afbild den akkumulerede værdi af 100.000 kr. som funktion af antallet af terminer,
n°ar den terminslige rente er hhv. 0%, 5%, 10%, og 15%. Bestem endvidere fordoblingstiden for
rentesatserne 2%, 5% og 10

Hej, hvordan skal man lave grafen? altså hvad skal der være på x aksen og på y aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2018 af mathon

                     \begin {array}{lcl} \textup{p\aa \ }&\textup{x-aksen afbildes termin-nr.}\\ \textup{p\aa \ }&\textup{y-aksen afbildes kr.} \\ \textup{funktion}&f(\textup{termins-nr})=\textup{? kr} \end{array}


Svar #2
08. september 2018 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan bestemmer man termin- nr, og hvordan bestemmes kr. ? fordi jeg har terminslige rente hvad skal jeg bruge det til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2018 af mathon

                     \small \begin {array}{lcl} \textup{p\aa \ }&\textup{x-aksen afbildes termin-nr.}\\ \textup{p\aa \ }&\textup{y-aksen afbildes kr.} \\ \textup{funktion}&f(p,n)=10^5\cdot (1+\tfrac{p}{100})^n \end{array}


Svar #4
08. september 2018 af Mie12345678 (Slettet)

vi kender ikke n her?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2018 af mathon

\small \begin{array}{lccl} \textup{antal fordoblingsterminer}&N_2&=&\frac{\log(2)}{\log(1.02)}\\ &N_2&=&\frac{\log(2)}{\log(1.05)}\\ &N_2&=&\frac{\log(2)}{\log(1.10)} \end{array}


Svar #6
08. september 2018 af Mie12345678 (Slettet)

det har jeg regnet ud, men forstår ikke helt hvordan grafen skal laves. betyder den akkmulerede værdi nutidensværdi?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2018 af mathon

Ja

Afbild den akkumulerede værdi af 100.000 kr. som funktion af antallet af terminer,
n°ar den terminslige rente er hhv. 0%, 5%, 10%, og 15%

             \small \begin{array}{lccl} \textup{funktioner:}&f_1(n)&=&10^5\\ &f_2(n)&=&10^5\cdot 1.05^n\\ &f_3(n)&=&10^5\cdot 1.10^n\\ &f_4(n)&=&10^5\cdot 1.15^n\\ \end{array}


Svar #8
08. september 2018 af Mie12345678 (Slettet)

kan jeg så isolere n her?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2018 af mathon

Du skal ikke isolere n, som er en uafhængig variabel.

          \small N_2 \textup{ er antal fordoblingsterminer (en konstant).}


Svar #10
08. september 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Jeg har lige regnet N2 ud, skal jeg bare indsætte det i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2018 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lccl} \textup{antal fordoblingsterminer}\\&N_2&=&\frac{\log(2)}{\log(1+r)}\\ &N_2(2\%)&=&\frac{\log(2)}{\log(1.02)}\\ &N_2(5\%)&=&\frac{\log(2)}{\log(1.05)}\\ &N_2(10\%)&=&\frac{\log(2)}{\log(1.10)} \end{array}


Svar #12
08. september 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Hvad skal jeg bruge det til i opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2018 af mathon

...til at bestemme:

                              fordoblingstiderne for rentesatserne 2%, 5% og 10


Svar #14
08. september 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Ja det har jdg gjort men hvordan skal lave grafen?

Brugbart svar (0)

Svar #15
08. september 2018 af mathon

Du har forskrifterne i #7.
Hvad du benytter til indtegning af grafer, ved kun du.


Svar #16
08. september 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Kan man godt bruge wordmate?

Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.