Matematik

HJÆLP til matematik

08. september 2018 af Nk0177 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg forstår virkelig ikke denne opgave nogle som vil være søde at hjælpe? 

opg 6.7

Udviklingen i antallet af gæster ved en festival, kan beskrives ved funktionen

f(x)= - 255 + 13200

Hvor x er antal år efter 1987 og f(x) er antallet af gæster det pågældende år?

a) Forklar hvad tallene - 255 og 13200 i forskriften fortæller om antallet af gæster ved festivalen?

 b) Hvor mange gæster var der ved festivalen i år?

 c) Hvis der kommer under 4000 gæster, må festivalen lukke. Hvilket år må man forvente at det sker, hvis udviklingen fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2018 af SuneChr

Der skal nok stå
f (x)  =  - 255x + 13200
hvor x = 0 for året 1987, x = 1 for året 1988, ... , x = ... for året 2018.
a)   - 255 betyder, at antallet af gæster falder pr. år med dette tal.
      13200 var antallet af gæster i året 1987, hvor x jo var nul.
b)   Find ud af hvilket x der svarer til i år (2018) og indsæt x'et i forskriften.
c)    Find det mindste hele tal x for hvilket
      - 255x + 13200 < 4000


Skriv et svar til: HJÆLP til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.