Matematik

Omkreds og radius

09. september 2018 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Hej

Har det her spørgsmål som jeg har brug for hjælp til.

Et cykelhjul har en omkreds på 2,1 m. Hvad er hjulets radius?
(Regn med ¶ = 3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2018 af Uglen1 (Slettet)

Formlen for at finde en cirkels omkreds er:

O=2*\pi*r

Du kender omkredsen ud fra opgaveformuleringen:

2,1=2*\pi*r

Nu skal du blot isolere r. 


Svar #2
09. september 2018 af KageSpiseren

Men hvordan finder jeg Radius det har du ik skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2018 af Uglen1 (Slettet)

Radius er forkortet til r hvilket står i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2018 af mathon

\small \textbf{Omkreds:} 
                        \small 2\cdot \pi \cdot r=\left (210 \; cm \right )         

                        \small 2\cdot 3\cdot r=\left (210 \; cm \right ) 

                        \small 6r=\left (210 \; cm \right )

                        \small r=\tfrac{\left (210 \; cm \right )}{6}


Svar #5
09. september 2018 af KageSpiseren

Så jeg finder radius ved at.

2,1/3/2 = 0,35 og får jeg det til svarmulighederne 35


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2018 af OliverHviid

Dit svar er ikke forkert. Du skal blot huske enhederne. Du har fået 0,35 meter, som i cm er 0,35m*100=35 cm


Skriv et svar til: Omkreds og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.