Matematik

Matematik C-niveau

11. september 2018 af annekatrine57 - Niveau: C-niveau

Er der nogle der vil hjælpe mig denne opgave?:(

Firmaet Danske svin og grise har lavet en model for vægten af pattesvin i alderen 4 til 18 måneder. Et pattesvin vejer i gennemsnit 3kg når det er 4 måneder gammelt. herefter tager svinet 0,4 kg på pr. måned.

a) Opstil en forskrift der beskriver vægten af et dansk gennemsnits pattesvin.

b) Beregn hvor meget svinet vejer når det er 18 måneder gammelt

c) Ifølge modellen, hvornår vejer svinet 6kg ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2018 af OliverHviid

a) hint: hvilken funktionstype har du med at gøre??

b) beregn f(14)

c) løs f(x)=6


Svar #2
11. september 2018 af annekatrine57

Det er egentlig ligemeget hvilken funktionstype det er. 

Vil du ikke uddybbe lignerne nedenstående lidt mere konkret?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2018 af mathon

                     \small \small \begin{array}{lcccl} a)\; \; f(x)=0.4\cdot (x-4)+3.0&=&0.4x+1.4&&4\leq x\leq 18\\ b)\; \; f(18)=0.4\cdot 18+1.4&=&8.6\\ c)\; \; 6=0.4x+1.4&\Leftrightarrow &x=11.5 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2018 af sandra000 (Slettet)

Tusinde tak!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2018 af angelica2008 (Slettet)

Noget jegikke forstår er hvorfor du plusser det med 1.4 hver gang?


Skriv et svar til: Matematik C-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.