Matematik

Matematik annuitets-opsparing HASTER!!!

11. september 2018 af kiwi321cool - Niveau: 9. klasse

Arne indbetaler 2000 kr. pr. år på en konto, hvor han får 3% i rente p.a. med start januar 2018

hvornår har han en saldo på ca. 21 000 kr.?

kan ikke finde ud af hvordan jeg skal gøre det i et excelark

please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2018 af SelmaWho (Slettet)

Du kan bruge annuitetsopspringsformlen: a=b•(1+r)n-1 / r

Hvor b er 2000 

r er 0.03

og n er antal år.

og a er 21 000

Så kan du isolere n og finde hvor mange år det går.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2018 af mathon

             \small A_n=2000\cdot \frac{1.03^n-1}{0.03}

             \small \small 21000=2000\cdot \frac{1.03^n-1}{0.03}

             \small 10.5= \frac{1.03^n-1}{0.03}

             \small 10.5\cdot 0.03= 1.03^n-1

             \small 0.315=1.03^n-1

             \small 1.03^n=1.315

             \small \log(1.03)\cdot n=\log\left (1.315 \right )

             \small n=\frac{\log\left (1.315 \right )}{\log(1.03)}=9.26\textup{ \aa r}=\textup{9 \aa r og 4 m\aa neder.}


Skriv et svar til: Matematik annuitets-opsparing HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.