Matematik

Brøk 2

13. september 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hvorfor betragtes udtrykket i tælleren som en brøk, og næveren som et tal a, når det er nøjagtig det samme udtryk? er det fordi den har et 1- ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2018 af PeterValberg

Det skyldes en brøkregneregel:
Du dividerer en brøk med et tal ved at gange brøkens nævner med tallet.

I dit tilfældet er x/(1-x) brøken, der skal divideres med tallet:   1 - x/(1-x) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2018 af mathon

                         \begin{array}{lcccl} \textup{br\o k}&&&\frac{\frac{x}{1-x}}{1-\frac{x}{1-x}}&x\neq1\\ \textup{forl\ae nges med 1-x}&&\frac{x}{1-x-x}&=&\frac{x}{1-2x} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

\frac{\frac{x}{1-x}}{1-\frac{x}{1-x}}
Det er oplagt at gange alle led med (1-x), hvilket i det her tilfælde er det samme som at
sige at b/c/a = b/(c*a)  anvendes. Men sidstnævnte måde at betragte omskrivningen på
er meget computer/algoritme-agtig og unødigt abstrakt.


Skriv et svar til: Brøk 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.