Matematik

Matematik

17. september 2018 af Emilre - Niveau: A-niveau

hej alle 

En lineær funktion f er bestemt ved f(x)=-2x+1

det oplyses at graferne for to lineære funktioner står vinkelret på hinanden, hvis produktet af deres hældningskoefficienter giver -1

Bedstem hlædningskoeffivienten for en lineær funktion, hvos graf står vinekelret på grafen for f.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2018 af swpply (Slettet)

Lad a benævne hældningskoefficienten for en lineær funktion, hvis graf er orthogonal på grafen for f. Da gælder det at produktet af hældningskoefficienterne giver -1 (præcist som du selv siger). Hvorfor at

                                      -2\cdot a = -1 \qquad\Longleftrightarrow\qquad a = \frac{1}{2}


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.