Matematik

Vinkel mellem vektorer

17. september 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude jeg har fået til opgave at beregne en vinkel mellem to vektorer: CD og DE 

Skalarproduktet giver -365028.4 og længderne giver CD = 607 og DE = 683.1 

Hvis man beregner det med den formelen for vinklen mellem to vektorer får jeg 151,7 MEN!!! jeg ved at dette ikke kan passe, da man geografisk kan se at vinklen skal være under 90 grader. 

Nogen der kan fortælle mig hvad problemet er? 

På forhånd tak ^^ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2018 af NielsThoegersen

Jeg håber, du mener "geometrisk"! ;)

Hvad er værdierne for de to vektorer, altså ikke blot længderne?


Brugbart svar (4)

Svar #2
17. september 2018 af mathon2 (Slettet)

Får du et korrekt svar ved at sige 180-151,7 = 28,3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2018 af StoreNord

#0     Måske skal du bruge vektor  DC i stedet for vektor CD?


Brugbart svar (5)

Svar #4
17. september 2018 af SuneChr

# 1
Længden af vektorerne kan godt antyde, at det er strækninger på et landkort, så geografisk kan godt passe.
# 2
Ja, vi skal rigtignok ha' supplementvinklen til 151,7º , da cos til vinklen φ mellem vektorerne er negativ,

                  \cos \varphi =-\frac{365028,4}{607\cdot 683,1}


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2018 af NielsThoegersen

Taler vi om afbildning af vektorer samt deres tilhørende vinkler, så er det geometrisk – ligegyldigt størrelsesforholdet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2018 af mathon

\textup{\textbf{Hvis} vinklen mellem... betyder: den \textbf{spidse} vinkel mellem...}
\textup{har du:}
                    \small \varphi _{spids}=\cos^{-1}\left(\frac{\left | -365028.4 \right |}{607\cdot 683.1}\right)=28.3\degree
\small \textup{som i }\#2\textup{ og }\#4


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Kig på tegningen igen, og indse at de to vektorer du ønsker vinklen mellem er  DC og DE (ikke CD!).


Skriv et svar til: Vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.