Matematik

Hjælp med en opgave

20. september 2018 af 00000000000000000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har problemer med vektorer, hvilket betyder at jeg ikke er i stand til at løse opgaverne i opgavesættene. Opgaven lyder at,

I et koordinatsystem er der givet to punkter A(3,4) og B(-5,1)

a) Bestem koordinatsættet til punktet C, når AC= \binom{4}{6}
 

b) Bestem arealet af ABC

c) Bestem projektionen af AB på AC

d) Bestem koodinatsættet til det punkt D på BC som opfylder at 5/6=\left | BD \right |/\left | CD \right |

tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2018 af SuneChr

a)      Her skal benyttes indskudsreglen for vektorer:

                   \overrightarrow{OA}+\overrightarrow{AC}=\overrightarrow{OC}
En vektor med begyndelsespunkt i O kaldes en stedvektor og har samme koordinater som vektorens
endepunkt.
\overrightarrow{OC} har samme koordinater som punktet C.
            


Svar #2
20. september 2018 af 00000000000000000 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Hjælp med en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.