Matematik

mATEMATIK

21. september 2018 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

hej, hvis man skal bestemme vinklen mellem de to vektor a=(-3,7), b=(1,-4)

er det rigitgt så , at man få vinklen til ca.170 grad?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2018 af mathon

            Ja.


Svar #2
21. september 2018 af Nanna34

#1

            Ja.

fedt, og hvis man skal finde arealet af trekant ud fra de to vektor, skal man så bruge den formel som siger, areal=1/2*| vektor a*vektor b| eller det samme formel men tværvektor a ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2018 af ringstedLC

#0: For en anden gangs skyld: Når du har beregnet et facit som ovenstående, så kan du tegne vektorerne i dit CAS og tjekke vinklen. Hvis den passer, er det endnu "federe".

#2: Se her om arealer udspændt af vektorer: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/vektorer-i-2d/determinant


Skriv et svar til: mATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.