Matematik

Matematik

23. september 2018 af sandra000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for lidt hjælp til den nederste opgave.

Antallet af medlemmer i en bestemt forening kan efter år 2008 beskrives ved modellen 

f(x)=73x+376

hvor f(x) betegner antal medlemmer i foreningen til tidspunktet x målt i år efter 2008. 

a) Gør rede for betydningen af tallet 

- Antallet af medlemmer i foreningen i 2008, var 376

b) Brug modellen til at bestemme, hvor mange medlemmer foreningen havde i 2016. Ved en optælling i 2016 var der 1023 medlemmer i foreningen. 

- Jeg sætter 8 ind i x's plads, da der er 8 år imellem 2008 og 2016.
f(8)=73*8+376=960 medlemmer

Så kommer jeg til c'eren, og jeg forstår virkelig ikke opgaven.

- Hvor mange procent afviger det faktiske medlemstal fra modellens værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2018 af swpply (Slettet)

a) Gør rede for betydningen af tallet 

- Antallet af medlemmer i foreningen i 2008, var 376

Korrekt, 376 er skæringen med anden aksen. Hvad med tallet 73, hvad fortæller det?

Hvor mange procent afviger det faktiske medlemstal fra modellens værdi?

Da der ved optælling af medlemerne i 2016 var 1023 og modellen forudsagde at der ville være 960 medlemer, har du at den relative afigelse er givet ved

                               \frac{\text{model} - \text{optaelling}}{\text{optaelling}} = \frac{930-1023}{1023} = -9.09\%

Altså afviger modelen med -9.09% relativit til optællingen (dvs. den sande værdi).


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2018 af ringstedLC

"Hvor mange procent afviger det faktiske medlemstal fra modellens værdi?"

\begin{align*} \frac{opt\ae lling-model}{model} &= \frac{(1023-960)\cdot 100}{960}\%=6.56\% \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2018 af swpply (Slettet)

#2 Ja, det er sandt. Det var mig der ikke fik det læst grundigt nok.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.