Matematik

hvordan bestemmer jeg en forskrift for f? HJÆLP!

23. september 2018 af joshuakrog (Slettet) - Niveau: C-niveau

hey.

min opgave lyder på:

den lineære funktion f(x) går igennem punkterne A(-2.5) og B(4.2)

opgave: bestem en forskrift for f.

jeg er helt lost hvordan bestemmer jeg forskriften for f? tak på forhånd <3


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2018 af mathon

        \small \small \small \begin{array}{llcl} y=ax+b\\ a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{2-5}{4-(-2)}=-\frac{1}{2}\\ b=y_2-a\cdot x_2 \end{array}


Svar #2
23. september 2018 af joshuakrog (Slettet)

#1

     \small y=ax+b

hvad er min A så? sorry er helt væk i mat.


Svar #3
23. september 2018 af joshuakrog (Slettet)

er det så korrekt at min y værdi er 4?


Svar #4
23. september 2018 af joshuakrog (Slettet)

og er det korrekt at forskriften for f så er -2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2018 af ringstedLC

Det kunne være smart, at læse https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-linear, når du er "helt lost".


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2018 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c| } &&&&\textup{h\ae ldningstal}&\textup{rette linjes ligning}\\ x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&y=ax+(y_2-a\cdot x_2)\\ \hline -2&5&4&2&a=\frac{2-5}{4-(-2)}=-\frac{1}{2}&y=-\frac{1}{2}x+(2-\left ( -\frac{1}{2})\cdot 4 \right )\\ &&&&&y=-\frac{1}{2}x+4 \end{array}


Skriv et svar til: hvordan bestemmer jeg en forskrift for f? HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.