Matematik

plus to parenteser med hinanden - hjælp!

25. september 2018 af kiwi321cool - Niveau: 9. klasse

kan i hjælpe med denne reducering er ikke sikker på hvordan man plusser to paranteser med hinanden

(2a + 4) + (a + 5)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2018 af OliverHviid

Anvend, at (a+b)*(c+d)=a*c+a*d+b*c+b*d.

NB. Man "adderer" eller "lægger sammen" - man "plusser" ikke.


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. september 2018 af swpply (Slettet)

\begin{align*} (2a+4)+(a+5) &= 2a+4+a+5 \\ &= 3a+9 \\ &= 3(a+3) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2018 af OliverHviid

Undskyld, jeg var lidt for hurtig; jeg så ikke, at der stod +. I min hast læste jeg det som *. Se swpplys svar.


Skriv et svar til: plus to parenteser med hinanden - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.