Matematik

omkreds diverse

27. september 2018 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej har brug hjælp til nedenstående opgaver

Vis, at løbesporet er 400 meter. Er det omkredsen af de to halvcirkler + rektangel?
36.8 *2 *pi + 84,39*2? Er det omkredsen af løbesporet der skal regnes ud?

3.3 Hvor stor en procentdel er de to linjestykker
af hele løbesporet? De ti linjestykker er det diameteren i de to halvcirkler? (36,8*2/400)*100=%??

3.4 Beregn gennemsnitshastigheden for Bekele i km/t,
da han satte olympisk rekord.
Her skal jeg bruge formlen aftand/tid= gennemsnitshastighed hvordan laver jeg 27 min 5 sek 10 hundrededele om til min? vil først regne om til meter pr. min så gange med 60





3.5 A og B er med i samme 10 000 meter løb.
A løber med en gennemsnitshastighed på 18 km/t.
B løber med en gennemsnitshastighed på 20 km/t.
Hvor lang tid går der, inden B løber forbi A? Her skal jeg bruge formlen tid = afstand/hastighed skal jeg sp finde forskellen mellem de to tal får?


Håber nogen kan hjælpe billed på opgaven






Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

3.2

Rigtigt. Det giver lige netop 400m hvis du regner det ud.

3.3

De mener nok længden af de to lige strækninger på løbebanen. Altså deres længde i forhold til hele banens længde:

2*84,39 / 400 * 100% = .... %

3.4

Du har fat i den rigtige formel. Kunsten er her at få resultatet ud i enheden km/t. De 10.000 m kan vi nemt regne om til 10 km. Nu skal vi bare have tiden regnet om til timer:

27:05:10 = 27 min + 5 sekunder + 10/100 sekunder = 27 min + 5,10 sekunder = 27/60 timer + 5,10/(60*60) timer = 0,4514 timer

Gennemsnitshastigheden bliver så

10 km / 0,4514 timer = ..... km/t

3.5

B løber forbi A når han er kommet 400m foran (dvs. har hentet en omgang på ham).

Du kan regne det på den måde at B løber 20 - 18 = 2 km/t hurtige end A, og så beregne hvor lang tid det med denne hastighed tager at løbe 400 m. Vi skal holde tungen lige i munden med enhederne:

400 m / 2 km/t = 0,400 km / 2 km/t = 0,2 t = 0,2 * 60 min = 12 minutter


Svar #2
27. september 2018 af shain

tusind tak for detaljeret gennemgang

Skriv et svar til: omkreds diverse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.