Matematik

I et koordinatsystem er der givet en linje l med ligningen 𝑦 = 4𝑥 + 3. En linje m står vinkelret på l.

27. september 2018 af Sarak08 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et koordinatsystem er der givet en linje l med ligningen ?? = 4?? + 3. En linje m står vinkelret på l.

a) Bestem hældningskoefficienten for m. Linjen m går gennem punktet ??(2,3).
b) Bestem ligningen for linjen m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvad er dit problem...? Og prøv at læs dit spørgsmål igennem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2018 af mathon

du fik hjælp i
                       https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1850176
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2018 af mathon

opgaven videreført herfra:

          \small \begin{array}{|c|c|c|c|} \textup{linje}&\textup{h\ae ldningskoefficient}&&\\ \hline l&4&\textup{gennem punktet}&\textup{ligning}\\ \hline m&-\frac{1}{4}&(2,3)&y=-\tfrac{1}{4}x+\left ( 3-\left ( -\frac{1}{4} \right ) \cdot 2\right ) \\ &&&y=-\frac{1}{4}x+\frac{7}{2} \end{array}


Skriv et svar til: I et koordinatsystem er der givet en linje l med ligningen 𝑦 = 4𝑥 + 3. En linje m står vinkelret på l.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.