Matematik

hjælp mig til at forstå pls!

28. september 2018 af leon1488 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

God Dag! 

er der nogen der kan forklare mig hvordan regne ud det her.

fremstil en figur,der kan  indeholde 1kg vand og en der kan inderholde ikg guld.

for forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2018 af kuntz15 (Slettet)

Tænk volumen (m^3)

Samt densitet for guld, da denne er forskellig fra vands densitet


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2018 af swpply (Slettet)

Guld (som fast stof) har en densitet på 19.3 g/cm3

Vand har en densitet på ca. 1 g/cm3

Hvorfor at volumenet af et 1 kg (1000 g) guld er bestemt ved

                                      V_\text{Au} = \frac{1000\,\text{g}}{19.3\tfrac{\text{g}}{\text{cm}^3}} = 51.8\,\text{cm}^3 

og ligeledes er volumenet af et 1 kg (1000 g) vand bestemt ved

                                 V_{\text{H}_2\text{0}} = \frac{1000\,\text{g}}{1\tfrac{\text{g}}{\text{cm}^3}} = 1000\,\text{cm}^3

Altså er volummen forholdet givet ved

                               \frac{1000\,\text{cm}^3}{51.8\,\text{cm}^3} = 19.3

Dette betyder at din figur der symbolisere 1 kg vand skal være 19.3 gange så stor som den der symbolysere 1 kg guld.


Svar #3
28. september 2018 af leon1488 (Slettet)

tusind gange tak til jer. det var godt forklaring..jeg sæter pris på det.


Skriv et svar til: hjælp mig til at forstå pls!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.