Matematik

Grænseværdi og forlængelse af funktionsudtryk

29. september 2018 af MajaXm - Niveau: B-niveau

i en opgave skal jeg forlænge udtrykket: f(x)= (k(x) - k(3))/x-3  med k(x) +k(3) og dernæst bestemme lim(x -> 3) f(x) eksakt. 

k er kvadratroden 

hvordan gør man dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2018 af StoreNord

I tælleren får du i hvert fald "to tals sum gange de samme to tals differens".


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2018 af StoreNord

f(x) er jo ikke defineret i 3.
Men ved at forlænge den, får du en funktion magen til, som eer defineret i 3.


Svar #3
29. september 2018 af MajaXm

Har ikke lært hvad det vil sige at frolænge et udtryk som dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2018 af StoreNord

Gange tæller og nævner med samme tal.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2018 af SuneChr

Det er værd at bemærke, at

   \left ( \sqrt{x} \right )^{'}=\frac{1}{2\sqrt{x}}


Skriv et svar til: Grænseværdi og forlængelse af funktionsudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.