Matematik

MATEMATIK AFLEVERING

30. september 2018 af jegkanikkeregne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Har denne matematik aflevering for til i morgen (mandag) og kan simpelthen bare ikke finde ud af den!

Nogen der vil være søde og hjælpe? Selv 1 opgave er meget hjælp, og jeg værdsætter ALT hjælp jeg kan få:)

Opgaverne er vedhæftet

Vedhæftet fil: 10.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{Opgave 1}}
                         \small \begin{array} {cl} a> 0&\textup{da parablens grene vender opad}\\ b<0&\textup{da h\ae ldningen for taangenten k (0,c) ere negativ}\\ c>0&\textup{da (0,c)ligger p\aa \ y-aksens positive del} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2018 af mathon

\small \small \textbf{\textsl{Opgave 2}}
                        \small \begin{array} {|c|c|c|c|} f(x)&f{\, }'(x) &f{\, }'(0)&f{\, }'(3)\\ \hline 8x^3-32x+4&24x^2-32&-32&184 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2018 af mathon

                    \begin{array} {rcl} 8(3x^2-4)&=&0\\ 3x^2-4&=&0\\ x^2&=&\tfrac{4}{3}\\ x&=&\mp \tfrac{2}{\sqrt{3}}\\ x&=&\mp \tfrac{2\sqrt{3}}{3} \end{array}

f{\, }'(x)=0\quad \textup{betyder, at grafen denne x-v\ae udi har lokalt/globalt ekstremum.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2018 af mathon

\small \small \textbf{\textsl{Opgave 3}}
                    \textup{I det f\o lgende benyttes tangentligningen p\aa \ formen:}

                                 y=f{\, }'(x_o)x+\left (f(x_o) - f{\, }'(x_o)x_o\right )

                    \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|} f(x)&f{\, }'(x)&f(2)&f{\, }'(2)&\textbf{tangentligning}\\ \hline 2x^2-5x+6&4x-5&4&3&y=3x+(4-3\cdot 2)\\ &&&&y=3x-2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{Opgave 5}}

       a)
                   \small f(x)=x(x^2-6x+9)=x\cdot (x-3)^2

                   \small \textup{nulpunkter:}
                                       \small x=\left\{\begin{matrix} 0\\3 \end{matrix}\right.

       b)
                   \small f{\, }'(x)=3x^2-12x+9

                   \small \textup{Stigningstal 9}
                   \small \textup{betyder:}
                                  \small 3x^2-12x+9=9

                                  \small 3x^2-12x=0

                                  \small 3x(x-4)=0

                                  \small x=\left\{\begin{smallmatrix} 0\\4 \end{smallmatrix} \right.                                 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2018 af mathon

       c)
                   \small \textup{nulpunkter for }f{\, }'(x)\textup{:}

                   \small f{\, }'(x)=3x^2-12x+9=0

                                  \small 3(x^2-4x+3)=0

                                  \small x=\left\{ \begin{smallmatrix} 1\\3 \end{smallmatrix} \right.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2018 af mathon

\small \textup{fortegnsvariation}
\small \textup{for }f{\, }'(x)\textup{:}           +         0          -         0         +
           \small \textup{x:}  __________\small \textup{1} __________\small \textup{3} __________
\small \textup{ekstrema:}               \small \textup{lok max}            \small \textup{lok min}
\small \textup{monotoni}
\small \textup{for }f(x)\textup{:}     \small \textup{voksende}          \small \textup{aftagende}          \small \textup{voksende}  


Skriv et svar til: MATEMATIK AFLEVERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.