Matematik

Opgave sæt 2

30. september 2018 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj! Er der nogle som kan hjælpe med at løse opgave 3 & 4?:). Og MEGET gerne give en forklaring på hvordan man løser dem.

Vedhæftet fil: Matematik sæt 2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2018 af StoreNord

Opgave 3 a)   Lineær regression


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2018 af Larxx

Du har med en Lineær vækst at gøre med 

f(x)=ax+b

1. Du løser opgaven ved at bruge et cas program.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2018 af StoreNord

cas lyder så fint.
Man kan godt nøjes med Excell eller Calc.     :-)


Svar #4
30. september 2018 af NW12

Men hvilke tal skal jeg plotte ind i systemet?:)

Svar #5
30. september 2018 af NW12

Og hvordan bestemmer jeg tabllens konstatner a & b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2018 af ringstedLC

#4: Tallene fra tabellen, med nul istedet for 2007. (0, 195), (1, 190) ...

#5: CAS programmet har et værktøj, der kan lave regression på indtastede talpar. Det beregner altså a og b i f(x).


Svar #7
30. september 2018 af NW12

Tusind tak!:)


Svar #8
30. september 2018 af NW12

Jeg får a=-24.7143 & b=202.619. Er vi enige om at a er antallet af trafikdræbte som falder, men hvad er b så?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2018 af ringstedLC

Nej, antallet af trafikdræbte er jo f(x). Men a er ændringen pr. år.

b i en lineær funktion er grafens skæringspunkt med y-aksen (0, b). Det vil her sige modellens værdi i år 0 som er 2007. Fordi modellen ikke er perfekt (R≠ 1), fås ikke 195.


Svar #10
30. september 2018 af NW12

Så b er grafens skæringspunkt altså 202,619?

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. september 2018 af ringstedLC

Ja, men det oversættes til, at der i 2007 var 203 trafikdræbte.


Svar #12
30. september 2018 af NW12

Okay tak!:). Hvad med opgave 4? Kan du hjælpe mig der?


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. september 2018 af ringstedLC

Hvis du har lavet 3 a) - 3 e), er det bare samme surdej.

Tip til b): Hastighed er Δ Distance pr. Δ Tid, altså a. Men husk enhederne!


Svar #14
30. september 2018 af NW12

Hvordan udregner man det så?:)

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. september 2018 af ringstedLC

Vi plejer, at benævne hastigheder på cykler og køretøjer med km pr. time. En time er 60 min.


Skriv et svar til: Opgave sæt 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.