Matematik

Bestem ligningen for den tangent til grafen for f, der er parallel med linjen y = 2x-1.

30. september 2018 af NillerB12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg har en opgave hvor funktion f er f(x)=x2+2x-4.

Skal så besvare den opgave, der er beskrevet i overskriften. Hvordan gør jeg præcist dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2018 af peter lind

Hældningen af tangenten er 2 så løs ligningen f'(x) = 2


Svar #2
30. september 2018 af NillerB12 (Slettet)

Vil det så ikke være a (hældningen) jeg finder? I så fald, hvordan bestemmes b så?


Svar #3
30. september 2018 af NillerB12 (Slettet)

Oh sorry, troede du skrev at 2 skulle indsættes i forskriften


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2018 af mathon

\small \textup{\textsl{ligningen for tangenten gennem }}(x_o,f(x_o))\textup{:}

             \small {\color{Red} y=f{\, }'(x_o)x+\left ( f(x_o)- f{\, }'(x_o)x_o\right )}
\small \textup{med }f{\, }'(x_o)\textup{=2 haves:}

             \small y=2x+\left ( f(x_o)-2x_o\right )
\small \textup{til beregning af x}_o\textup{ haves:}

             \small f{\, }'(x_o)=2x_o+2=2

             \small x_o+1=1

             \small x_o=0
\small \textup{hvoraf:}
             \small y=2x+\left ( f(0)-2\cdot 0\right )

             \small y=2x+ (-4)

             \small {\color{Red} y=2x-4}


Skriv et svar til: Bestem ligningen for den tangent til grafen for f, der er parallel med linjen y = 2x-1.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.