Matematik

Rette Linjer

01. oktober 2018 af ninjathien12 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med dem her? Er på bar bund. Var syg da vi havde om det

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
01. oktober 2018 af ninjathien12

Den her

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Se video 19-22 på http://www.frividen.dk/matematik/vektorer-i-planen/.
I har vel også fået udlevert noter/bøger af jeres lærer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2018 af janhaa

y(m) = 2x-1

y(n): x=1

y(l)= (-3x/4)+3

parameterfor l:

[x,y] = [4, -3]*t + (0,3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2018 af ringstedLC

1. En parameterfremstilling kræver et punkt på linjen og en retningsvektor. (0, 3) eller (4, 0) aflæses som punkt. Vektoren ligger parallelt med m og kan derfor beregnes ved ligeledes at aflæse to punkter på linjen:

\begin{align*} \binom{x}{y} &= \binom{x_0}{y_0}+t\cdot \binom{r_a}{r_b} \\ l: \binom{x}{y} &= \binom{0}{3}+t\cdot \binom{4-0}{0-3}= \binom{0}{3}+t\cdot \binom{4}{-3} \\ \end{align*}

2. a i y(m) i #3 er forkert. Aflæs to punkter, (0, -1) og (3, 4). Beregn selv det rigtige a.

3. \begin{align*} v &= 90^{\circ}-\tan^{-1}(a_m) \end{align*}

4. Beregn de tre linjers skæringer med hinanden. Brug: \begin{align*} x_n=1\Rightarrow {\color{Red} B_{l,\;n}} &=\binom{(1)}{y}=\binom{0}{3}+ t\cdot \binom{4}{-3}\Downarrow \\ (1) &= 0+t\cdot 4\Rightarrow t=0.25\Downarrow \\ y &= 3+0.25\cdot (-3)=2.25\Downarrow \\ &=(1,\;2.25) \\ x_n=1\Rightarrow {\color{DarkGreen} C_{m,\;n}} &=(1,\;y(m)_{(1)}) \\ {\color{Magenta} A_{l,\;m}} &:y(l)=y(m) \\ A &= 0.5\cdot \left|{\color{Red} B_{l,\;n}}{\color{DarkGreen} C_{m,\;n}}\right | \cdot \left|{\color{Magenta} A_{l,\;m}}{\color{DarkGreen} C_{m,\;n}}\right |\cdot \sin(v) \end{align*}


Skriv et svar til: Rette Linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.