Matematik

matematik

04. oktober 2018 af Cluas1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, alle er der nogen der kan være sød, og afgøre om mit bud er rigtigt?

a) A= 1/2*g*h,........g=x aksen, og h=yaksen, dvsf(x).

b)efter man har diifrentiet......x=-b/2a

på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2018 af PeterValberg

Prøv lige at uploade et billede af opgaven/eller skriv den ind :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. oktober 2018 af Cluas1 (Slettet)

oh, ja 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2018 af PeterValberg

Indsætter lige billedet, det gør det nemmere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. oktober 2018 af PeterValberg

Arealet kan bestemmes, som du selv er inde på, som:

A = (1/2)·g·h

grundlinjen er lig med x og højden er lig med f(x), så du har således:

A(x) = (1/2)·x·f(x) = (1/2)·x·e^((-1/2)·x)

Hvilket var det, du skulle vise

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
04. oktober 2018 af Cluas1 (Slettet)

#4

Arealet kan bestemmes, som du selv er inde på, som:

A = (1/2)·g·h

grundlinjen er lig med x og højden er lig med f(x), så du har således:

A(x) = (1/2)·x·f(x) = (1/2)·x·e^((-1/2)·x)

Hvilket var det, du skulle vise

okay hvem med b? er det nogle lunde rigtigt?


Svar #6
04. oktober 2018 af Cluas1 (Slettet)

#5
#4

Arealet kan bestemmes, som du selv er inde på, som:

A = (1/2)·g·h

grundlinjen er lig med x og højden er lig med f(x), så du har således:

A(x) = (1/2)·x·f(x) = (1/2)·x·e^((-1/2)·x)

Hvilket var det, du skulle vise

okay hvem med b? er det nogle lunde rigtigt?

øh, altså jeg mener når man ha bestemte A'(x), så ska man bruge anden gradsligning for at at finde x. ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2018 af PeterValberg

Når du har bestemt A'(x) skal du løse ligningen A'(x) = 0
for at finde den værdi for x, der giver det største areal af trekanten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
04. oktober 2018 af Cluas1 (Slettet)

#7

Når du har bestemt A'(x) skal du løse ligningen A'(x) = 0
for at finde den værdi for x, der giver det største areal af trekanten

hvordan kan jeg differentiere det? 


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.