Matematik

bevis distubutive love

04. oktober 2018 af sajana - Niveau: Universitet/Videregående

gælder der følgende distrubitive love?

AU(B-C)=(AUB)-(AUC)

ANGIV ET BEVIS

Ved ikke helt hvordan jeg skal gå igang


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2018 af MatHFlærer

Prøv at tegn Venn diagrammer.


Svar #2
04. oktober 2018 af sajana

har jeg gjort og det giver det samme men ved ikke med beviset 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2018 af Festino

Der gælder ikke lighedstegn i almindelighed. Hvis x\in A\cap B kan du så se, at der gælder følgende?

1) x\in A\cup (B-C)

2) x\not\in (A\cup B)-(A\cup C)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2018 af SuneChr

# 0
Venstre side:
A ∪ (B \ C)             =     A ∪ {x | x ∈ B ∧ x ∉ C}
Højre side:
(A ∪ B) \ (A ∪ C)   =     {x | x ∈ (A ∪ B)  ∧  x ∉ (A ∪ C)}

Vi ser heraf, at lighedstegnet mellem venstre og højre side kun gælder, hvis x ∉ A .


Skriv et svar til: bevis distubutive love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.