Kemi

Tryk

04. oktober 2018 af mievb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig med følgende opgaver?

1) En beholder med et volumen på 1000L indeholder 40,0 g metan (CH4) ved 25 celsius, hvad er trykket?

2) En gasprøve indeholder 250 mL CO2 ved 760 mm Hg, 100 °C. Hvor mange mol CO2 indeholder den?

3) Vands damptryk ved 35 celsius kan ved interpolation beregnes til at være?

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2018 af mathon

1)
               \small p=\frac{m\cdot R\cdot T}{M\cdot V}

2)
               \small n=\frac{p\cdot V}{ R\cdot T}?

3)
               \small p_{H_2O}=\left ( 760\; mmHg \right )\cdot \tfrac{35}{100}


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.