Matematik

Kan jeg regne opgaverne på en simpel måde?

05. oktober 2018 af Minniei (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

Jeg har fået nogle opgaver af min matematiklærer, som jeg har brugt timevis til at prøve at regne på. (de er vedhæftet). Har nogen mulighed for at give mig nogle hints eller redegøre for svarene

I "opg 10" må forholdet mellem de voksende cirkler være det samme. Så man må kunne opskrive forholdet og isolere r, men når jeg gør det, passer det ikke med det min lærer siger er facit.

Det ville være super rart, hvis én af jer havde tid til at opskrive svarene for opgaverne.

God dag derude! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

hvad er opgaverne


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2018 af SuneChr

Kan jeg regne opgaverne på en simpel måde? 

Ja,  enhver opgave, som ikke er der, er simpel.           


Svar #3
05. oktober 2018 af Minniei (Slettet)

Ops har ikke vedhæftet dem det gør jeg lige snart

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2018 af StoreNord

Vi venter stadig. :-)


Svar #5
05. oktober 2018 af Minniei (Slettet)

Så er de vedhæftet :)

Vedhæftet fil:opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvordan set hele opgave 10 ud?

Vedhæftet fil:opgaver-1853092.png

Svar #7
06. oktober 2018 af Minniei (Slettet)

Opgave 10 er kun det der står der

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2018 af ringstedLC

Ja, det er jo ikke megen oplysning, der gives. Måske kan dette bruges:


Svar #9
08. oktober 2018 af Minniei (Slettet)

Tusind tak :)

jeg har delt min mail med dig, for har et spørgsmål til noget formelopstilning? Har du mulighed for at hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2018 af ringstedLC

Måske, men det skal være her på SP.


Svar #11
08. oktober 2018 af Minniei (Slettet)

Vil bare ikke spamme herinde :))

men opgaven er vedhæftet, jeg har forsøgt at opstille en formel, men hvad betyder det at man vil finde n+1 række? man kan finde n rækken, men n+1, hvad betyder det`?

Vedhæftet fil:Udklip af opg.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #12
08. oktober 2018 af ringstedLC

Hvis det er det du kalder spam, så kom bare med noget mere, MEN HUSK: En opgave pr. tråd!

Generelt: n + 1 er det matematiske udtryk for den næste.

Det vil sige, at du vælger en tilfældig række, n og skal så beregne ved hjælp af en af formlerne, hvormange tændstikker, der er i rækken under n.

Så hvis du vælger række nr. 3 skal du, ved at indsætte 3 på n's plads. finde den formel, der giver antallet af stiplede tændstikker.


Svar #13
14. oktober 2018 af Minniei (Slettet)

Hej igen

Jeg har vedhæftet svaret til opgaven, men jeg forstår det ikke helt. Densiger, at svaret er C.

Men når jeg ser på figuren og tager fx række nr. 2 og indsætter i formlen, så får jeg n+1 til:

3(2+2)=12 tændstikker

men på tegningen, kan jeg se, at n+1, hvor n=2, er:

=10

Har du mulighed for at forklare mig svaret?

Vedhæftet fil:svaret på opgaven.docx

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. oktober 2018 af StoreNord

Når n = 2, er række  n+1 række 3. Række 3 kræver 8+5+2 tændstikker ekstra.
Altså 15 tændstikker ekstra.


Svar #15
14. oktober 2018 af Minniei (Slettet)

Hvor får du 8+5+2 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #16
14. oktober 2018 af ringstedLC

Sæt n = 3 og tæl de stiplede. 15, - OK? Tæl så præcis de tændstikker der kræves til rk. 3. 12, - OK 


Svar #17
14. oktober 2018 af Minniei (Slettet)

mange tak! det giver mening nu


Skriv et svar til: Kan jeg regne opgaverne på en simpel måde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.