Matematik

integration?

05. oktober 2018 af mortenmp12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg går ud fra at jeg skal integrere differentialligningen og derefter bruge y=f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0) til at bestemme tangentens ligning men jeg er ikke rigtig sikker på hvordan skal jeg forsøge at få flyttet y over på den anden side eller skal jeg bruge integration ved substitution med t=x-1? 

på forhånd tak 

Vedhæftet fil: 9.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2018 af mathon

Du skal ikke integrere,
blot beregne tangentens
hældningstal:

                                                  \small \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=5\cdot \left ( 3-1 \right )=10

                                                  \small y=10x+(5-10\cdot 3)

                                                  \small y=10x-25


Svar #3
05. oktober 2018 af mortenmp12 (Slettet)

hvor har du y=10x+(5-10*3) fra? jeg antager at det er tangentens ligning du har indsat værdierne i men jeg syntes ikke at kunne genkende den og jeg vil gerne lige være sikker på om det er den rigtige jeg har skrevet op


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2018 af mathon

                       \small y=f{\, }'(x_o)(x-x_o)+f(x_o)

                       \small y=f{\, }'(x_o)x+(f(x_o)-f{\, }'(x_o)x_o)


Skriv et svar til: integration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.