Kemi

E og Ksp elektrokemi

05. oktober 2018 af jjtt (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har reaktionen: 2 Ag(s) + Cu2+(aq) --> 2Ag+ (aq)  + Cu (s)

Jeg har beregnet Eo = 0,44 V

Cl--ioner tilsættes halvcellen Ag | Ag+ for at udfælde AgCl. Jeg skal beregne  [Ag+] når [Cu2+] = 1,0 og E er målt til 0,06 V

Hvordan gør jeg det, skal jeg tage hentyn til Efor halvreaktionen 2 Cl- + 2 e-  --> Cl2

Eller skal jeg holde mig til de 2 halreaktioner med Ag og Cu?

Og når jeg bagefter skal regne Ksp for AgCl skal jeg så bruge de 2 halvreaktioner for Cl- og Ag?

Her er [Cl-] = 0,1


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2018 af Heptan

1)

Chlorid oxideres ikke, så den halvreaktion er ikke relevant.

Brug Nernst ligningen:

{\displaystyle E_{\text{cell}}=E_{\text{cell}}^{\ominus }-{\frac {RT}{zF}}\ln Q_{r}}

hvor

Q_r=\frac{[Ag^+_{\ (aq)}]^2}{[Cu^2^+_{\ (aq)}]}

Indsæt tallene og løs ligningen for [Ag+].

2)

K_{sp}=[Ag^+][Cl^-]

Indsæt [Ag+] fra 1) og [Cl-] = 0,1


Svar #2
07. oktober 2018 af jjtt (Slettet)

tak for hjælpen det giver mening nu


Skriv et svar til: E og Ksp elektrokemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.